top of page

Validering

Då många inom restaurangbranschen saknar formella papper på sin kunskap finns nu möjligheten att validera dessa genom ett intyg. Våra yrkesbedömare som är certifierade av UHR erbjuder just dig som är verksam inom restaurangbranschen att omsätta dina kunskaper till ett skriftligt kunskapsbevis.

 

Validering passar dig som har tidigare yrkeserfarenhet eller utbildning inom restaurangbranschen, du kan sakna formell kompetens eller varit verksam utomlands och saknar formell dokumentation. Validering är en möjlighet för att snabbt kunna få skriftliga kunskapsbevis och därmed öka din anställningsbarhet inom yrket.

 

I Stockholm erbjuder våra yrkesbedömare validering på följande språk förutom svenska,

- Arabiska

- Franska

- Engelska.

 

Vi inleder valideringsprocessen med en kartläggning som omfattar följande moment:

- Grundläggande information om validering

- Samtal och intervjuer

- Motiverande samtal

- Självskattning av yrkes- och nyckelkompetenser

- Genomgång av betyg och meritföreteckning

 

Resultatet av bedömningen sammanställs och sedan avgörs det om deltagaren har förutsättningarna att gå vidare till nästa fas.

 

Nästa fas (UHR:s Fas 2) sker på en arbetsplats med en UHR-certifierad yrkesbedömare. Nu ska deltagarens yrkeskompetens bedömas. Kompetens mäts och dokumenteras utifrån ett underlag som omfattar:

- Introduktion

- Yrkesbedömning

- Bedömning av nyckelkompetenser

- Loggbok

 

Bedömningen sammanställs i UHR:s webbverktyg och UHR utfärdar två dokument:

 

- Ett intyg där deltagarens faktiska kompetens intygas

- Ett kompletteringsutlåtande där eventuella behov att komplettera sitt kunnande beskrivs

 

Målet med valideringen är anställningsbarhet för deltagaren

bottom of page